Tips om snel een baan te vinden

Tips om snel een baan te vinden

Er wordt gezegd dat de banen voor het oprapen liggen. Het internet staat inderdaad vol vacatures. Toch is het soms lastig om een baan te vinden. Regelmatig krijgen sollicitanten geen antwoord op hun sollicitatiebrief en worden ze benaderd door recruiters over vacatures, die niet aansluiten op hun profiel. Ben je op zoek naar een baan? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips hoe je wel snel een baan vindt.

 Gebruik je netwerk

Een bedrijf die een vacature plaatst op Linkedin of Indeed krijgt vaak een grote hoeveelheid motivatiebrieven. Hierdoor is de kans klein dat het bedrijf alle motivatiebrieven leest. Je moet maar geluk hebben dat het bedrijf jouw motivatiebrief leest. Je kunt daardoor beter via je netwerk in contact komen met een werkgever die je interessant vindt. Onderzoek bij welk bedrijf je wilt werken en onderzoek welke connecties je hebt binnen het bedrijf. Probeer zo een ingang te vinden.

 Gebruik je Linkedinprofiel

Je kunt een eeuwigheid zelf solliciteren op bedrijven. Een alternatief is om het om te draaien. Plaats op Linkedin een bericht dat jij beschikbaar bent en wat je zoekt. Zorg dat het bericht werkgevers nieuwsgierig maakt naar je. Vertel niet meteen alles over jezelf. Let er wel op dat je Linkedinprofiel up to date is en geen spellingsfouten bevat. Beschrijf in het bericht kort waar je naar op zoek bent, benoem je belangrijkste capaciteiten en wat je belangrijk vindt in een functie. Nog beter is het als je ook een video maakt waarin jij je voorstelt. Doe niet alleen een post met een video, maar gebruik ook een tekst. Sommige werkgevers hebben namelijk nog erg de behoefte om te lezen. Zo spreek je meerdere soorten werkgevers aan. Dit vergroot je kansen op een baan.

 Maak een portfolio

Een cv wordt steeds ouderwetser. Er wordt door veel werkgevers meer gekeken naar de capaciteiten en competenties. Met een cv laat je je opleidingen en werkervaringen zien. Je laat echter niet zien wat je kunt. Met een portfolio kan je dit wel laten zien. Een website zoals Linkedin is niet ideaal voor het maken van een portfolio. Daarom kan je beter een website hiervoor gebruiken. Hier kan je laten zien wat je capaciteiten zijn, zoals het gebruik van crm systemen, het bouwen van een b2b webshop of het gebruik van e-commerce software zoals Dynamicweb. Dit kan je in een portfolio beeldend laten zien door content te plaatsen hiervan. Je kunt bijvoorbeeld een portfolio maken in WordPress. Op je Linkedinprofiel kan je wel hier naartoe verwijzen.

 Als je eenmaal een sollicitatiegesprek hebt, is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zorg dat je je verdiept in het bedrijf en bereid vragen voor. Houd ook in je achterhoofd wat je zelf graag wilt. Zorg er tevens voor dat je van tevoren weet wat je wilt qua salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

 

 

Reacties zijn gesloten.